Eristämiseen erikoistunut ISOVER on osa Saint-Gobain Finland Oy:tä, joka tuottaa mukavuuden ja vastuullisuuden yhdistäviä rakentamisen ratkaisuja. Saint-Gobain Finland Oy puolestaan kuuluu kansainväliseen Saint-Gobain-konserniin.

MIAMI sosiaalisen median mainonnan kumppaniksi

ISOVER on brändi, jonka lähes jokainen suomalainen rakennusalan toimija tuntee ainakin nimeltä. ISOVER valitsi digitaalisen mainonnan yhteistyökumppanikseen MIAMIn, joka erottui muista positiivisesti kustannustehokkuudellaan ja ketteryydellään. 

“Se oli tärkeä näkökulma jo, kun alun perin lähdimme yhteistyöhön. MIAMIn kanssa  voimme toteuttaa ketterästi pienempiäkin kampanjoita”, ISOVERin markkinointiviestintäpäällikkö Miia Barlow perustelee.

Toimivaa yhteistyötä on tehty loppukesästä 2020 lähtien, keskittyen sosiaalisen median mainontaan ja sen kampanjoiden materiaalien toteuttamiseen. 

“Olemme tehneet MIAMIn kanssa erilaisia digitaalisia mainoskampanjoita YouTubessa, Facebookissa ja Instagramissa. Uusimpana kanavana mukaan otettiin myös LinkedIn. Toteutukseen on kampanjoiden ja mainosten luonnin lisäksi kuulunut jonkin verran sisältöpuolta esimerkiksi artikkeliyhteistyön muodossa sekä kuva- ja videomateriaalien tuotantoa”, Barlow kertoo. 

ISOVER on yksi pikajuoksija Nooralotta Nezirin pääyhteistyökumppaneista, ja Nooralotta esiintyy monilla ISOVERin mainosvideoista.

Tuloksia jouhevalla tekemisellä ja teknisellä osaamisella

Odotukset yhteistyön ketteryydestä ovat Barlow´n mukaan toteutuneet mainiosti. 

“Yhteistyö on kaikilta osin sujunut hyvin. Se on ollut juuri niin jouhevaa kuin toivoimme. MIAMIlla pystytään reagoimaan nopeastikin, kun iso koneisto ei hidasta toimintaa, ja tarvittaessa kampanjat saadaan pikapikaa käyntiin”, Barlow toteaa. 

“Parasta MIAMIn palvelussa on ollut skaalautuvuus. Heidän kanssaan toimiessamme kaiken tekemisemme ei tarvitse olla suurta, vaan voimme tehokkaasti löytää pieniäkin kohderyhmiä.”

Tuloksellisuusnäkökulma on kulkenut koko ajan tiiviisti mukana kampanjoiden rinnalla. 

“Kampanjoiden menestymistä ja tuloksia on seurattu säännöllisesti ja olemme saaneet loppuraportit aina nähtäväksemme. Kaikki relevantit tunnusluvut ovat olleet mukana. Kampanjoilla on päästy hyviin tuloksiin, kun ne on optimoitu kunnolla ja tekeminen on ollut kustannustehokasta. Pienelläkin budjetilla on saatu paljon aikaan”, Barlow sanoo.

Suosittelu on paras merkki tyytyväisyydestä

Yhdessä tekemisestä on tehnyt astetta mukavampaa se, että vaikka esimerkiksi palavereja on pidetty säännöllisesti, turhia muodollisuuksia ei silti ole pidetty yllä. 

“Kommunikointi MIAMIn kanssa on sujunut mutkattomasti. Yhteistyömme on ollut rehellistä ja vaivatonta, ja olen aina voinut sanoa asiat niin kuin ne ovat. Hyvin olen myös tavoittanut miamilaiset aina, kun on tarvinnut. Viestintä on sujunut yllättävän hyvin, vaikka olemme maantieteellisesti pitkän matkan päässä. Etänä toimimisessa ei ole ollut mitään ongelmia”, Barlow kertoo. 

“Lisäksi arkeamme on helpottanut se, että kiinteähintaisen kuukausisopimuksen ansiosta budjetointi on selkeää eikä meidän tarvitse joka toimenpiteen kohdalla miettiä, mitä mikäkin maksaa. Kokonaisuuteen sisältyy paljon erilaista tekemistä.” 

Barlow´lta ei tarvitse erikseen kysyä, suosittelisiko hän MIAMIa muillekin – hän on nimittäin tehnyt sen jo. ISOVERin vanavedessä myös sisarbrändi Gyproc tuli MIAMIn asiakkaaksi.

22.10.2021